США та союзники хочуть вигнати росію із G20, – ЗМІ

США та їхні союзники вивчають можливість виключення росії з групи найбільших економік "Великої двадцятки" через війну проти України 

Редактор стрічки новин

Складність реалізації цієї ідеї полягає у тому, що процедури позбавлення країни членства в G20 наразі немає. Також є імовірність, що рішення проти країни-агресорки будуть заблоковані союзниками рф у "двадцятці".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Перед публічними заявами Штати збираються провести низку консультацій із союзниками. Зокрема, про це говоритимуть на майбутніх зустрічах G20 у Євросоюзі.

Зараз головою G20 є Індонезія. Їй заявили, що "присутність Росії на майбутніх зустрічах буде дуже проблематичною для європейських країн". Наголошується, що деякі країни, ймовірно, пропустять нинішні зустрічі G20.

Скоріш за все, на таку спробу буде накладено вето, оскільки до складу "Двадцятки" входять номінальні союзники РФ: Китай, Індія, Саудівська Аравія.

Представник однієї з країн-членів G20 в Азії сказав, що процедури позбавлення Росії членства в G20 просто немає, і таким чином Росію неможливо виключити з G20, якщо Москва сама не ухвалить такого рішення.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і технологій Польщі Пьотр Новак заявив, що обговорювалося питання виключення рф з "Великої двадцятки"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme