США та Японія погодили взаємодію для стримування російської агресії

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі погодили взаємодію для стримування російської агресії проти України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США та Японія погодили взаємодію для стр…
Фото: Pixabay

Сторони зобов’язалися співпрацювати для стримування подальшої агресії Кремля проти України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Держдепу США.

"Вони зобов’язалися тісно співпрацювати для стримування подальшої російської агресії проти України, а секретар Блінкен подякував Японії за підтримку енергетичної безпеки Європи через поставки СПГ до регіону", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, напередодні стало відомо, що Японія планує розпочати постачання скрапленого природного газу до Європи. Міністр промисловості Японії Коіті Хагіуда заявив про початок постачання скрапленого газу європейським країнам через безпекову ситуацію на континенті.

У листопаді Сполучені Штати Америки заявили, що запроваджують нові санкції проти компаній, пов'язаних із "Північним потоком-2". Після цього у Європі різко збільшилася вартість ф'ючерсів на газ. Зокрема, стартова ціна на паливо зросла до позначки в $1096 за тисячу кубометрів.

Експерти пояснюють зростання цін на природний газ в Європі низькими запасами газу в сховищах через холодну зиму і слабкі темпи закачування, викликані дефіцитом пропозиції.

21 грудня газові ф'ючерси коштували рекордні $2004 за тисячу кубів.

Після цього із США відправилося більше 20 танкерів із газом до Європи. Перші з них уже дісталися до газових терміналів у Польщі та Нідерландах, що і спровокувало падіння ціни.

У січні про майбутні поставки газу до Європи заявила і Австралія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme