США у Сирії ліквідували лідера ІДІЛ аль-Курайші

Президент США Джо Байден заявив про ліквідацію американськими військами одного з лідерів ІДІЛ

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США у Сирії ліквідували лідера ІДІЛ аль-…
Фото: Рixabay

Зокрема, військовослужбовці США провели контртерористичну операцію на північному заході Сирії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Білого дому.

"Вчора ввечері за моєю вказівкою збройні сили США на північному заході Сирії успішно провели контртерористичну операцію, щоб захистити американський народ і наших союзників і зробити світ більш безпечним", – йдеться у повідомленні.

Байден наголосив, що всі американські військові повернулися з операції без втрат.

"Завдяки майстерності і хоробрості наших Збройних сил ми вивели з поля бою Абу Ібрагіма аль-Хашимі аль-Курайші – лідера ІДІЛ", – додав президент США.

Нагадаємо, 26 серпня 2021 року в аеропорту Кабула пролунали сім вибухів. Внаслідок терактів загинули майже 200 людей, постраждалих – понад 1,3 тисячі. За даними ЗМІ, влаштували вибухи смертники терористичної організації "Ісламська держава".

Серед загиблих були 13 американських військових. Байден із першою леді особисто зустріли тіла загиблих на військовій базі ВПСДувр.

Водночас експерти із національної безпеки США повідомили президенту Джо Байдену, що в Афганістані ймовірні нові теракти. Тоді ж Байден наказав вжити усіх можливих заходів для евакуації співгромадян з Афганістану. Зокрема, доручив держсекретарю домовитися із третіми країнами про евакуацію американських громадян навіть після повного виведення військ США.

В ніч з 27 на 28 серпня ЗС США за допомогою безпілотника завдали авіаудару по терористичній організації "Ісламська держава" на сході Афганістану  в провінції Нангархар на сході від Кабула і на кордоні з Пакистаном.

Пізніше стало відомо, що в результаті авіаудару були знищені два ватажки "Ісламської держави" у Афганістані.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme