США ударили санкціями ще по чотирьох банках Росії

Сьогодні США запроваджують санкції проти чотирьох російських банків, які мають загалом активів на трильйон доларів

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
США ударили санкціями ще по чотирьох бан…
Колаж Depo.ua

Американський президент Джо Байден заявив, що через війну Росії в Україні США запроваджують санкції проти чотирьох банків.

Про це Байден заявив у своєму вечірньому зверненні, повідомляє Depo.ua.

"Ми обмежимо здатність влади Росії діяти в доларах, євро, єні. Сьогодні ми запроваджуємо санкції проти російських банків, які мають разом активами трильйон доларів, і відключимо великі банки від американської фінансової системи. Сьогодні ми блокуємо чотири банки, включаючи ВТБ – другий за величиною в Росії, який має 250 млрд доларів активів", – сказав Байден.

Він додав, що нові санкції США проти Росії торкнуться також російської космічної програми.

Згодом з'явилася інформація, що санкції запроваджуються проти "Сбербанка", "Газпромбанка", банку "Открытие", "Совкомбанк", "Новикомбанк". Крім того, Мінфін США наказав усім американським фінінститутам за 30 днів закрити кореспондентські рахунки "Сбербанка".

Нагадаємо, 22 лютого у санкційному списку США, який оголосив у своєму зверненні Байден, є два російські банки – "Внешэкономбанк" ("ВЭБ") та "Промсвязьбанк".

Як відомо, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme