США в ООН закликали Білорусь відмовитись від підтримки війни в Україні

США в ООН закликали Росію зупинити війну проти України, а Білорусь – відмовитись від підтримки агресії Кремля

Журналіст стрічки новин
США в ООН закликали Білорусь відмовитись…
Фото: Рixabay

Росію також закликати поважати суверенітет та територіальну цілісність України. 

З такою заявою виступила в середу на Генасамблеї ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас Грінфілд, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Сьогодні ми закликаємо Росію припинити її неспровоковану, невиправдану й нескінченну війну, ми закликаємо Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України. Ми закликаємо іншого сусіда України – Білорусь, представника якого ми щойно заслухали, припинити підтримувати війну й припинити надавати дозвіл на використання своєї території для сприяння цій агресії", – заявила Грінфілд.

За її словами, США разом з іншими цивілізованими країнами "виступають єдиним фронтом" за те, щоб притягнути Росію до відповідальності за її напад, а також знайти способи відповісти на масштабну гуманітарну кризу, яка розгортається в Європі.

У цьому зв’язку постпред США заявила, що підтримка іншими країнами резолюції Генасамблеї ООН щодо засудження нападу Росії на Україну забезпечує право на суверенітет не тільки України, але й кожної країни ООН.

Нагадаємо, дипломати десятків країн вийшли із зали Ради ООН, коли міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров розпочав свій виступ. Зауважимо, що у вівторок, 1 березня, у Женеві розпочалася Рада з прав людини. На порядку денному – російсько-українська війна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme