США вирішили затримати свої військові кораблі у Середземному морі через загрозу Росії, – ЗМІ

За наказом міністра оборони США Ллойда Остіна американська авіаносна ударна група затримується у Середземному морі, а не вирушає на Близький Схід  

Редактор стрічки новин
США вирішили затримати свої військові ко…
Фото: U.S. Navy/Facebook

Американське ударне авіаносне угруповання на чолі з авіаносцем Harry S. Truman затримується в Середземному морі, плани щодо передислокації змінені

Про це повідомляють видання USNI News та AP, посилаючись на власні джерела, передає Depo.ua.

Джерела зазначають, що представник Міноборони США підтвердив, що угруповання поки що залишиться в Іонічному морі між Грецією та Італією замість того, щоб через Суецький канал переміститися в зону дії Центрального командування США на Близькому Сході через занепокоєння концентрацією російських військ на території України.

Як повідомляється, зміна в розкладі USS Harry S. Truman та кораблів відображає необхідність постійної присутності в Європі. Як сказав чиновник, це необхідно, щоб заспокоїти союзників та партнерів США у регіоні.

Представник Європейського командування Білл Спейс підтвердив USNI News, що авіаносне угруповання продовжує діяти в зоні командування Шостого флоту США, до якої входять Середземне та Чорне моря. Він не став коментувати майбутні операції угруповання, пославшись на те, що вони "мають динамічний характер і зумовлені нашою політикою оперативної безпеки".

Нагадаємо, восени 2021 року американський есмінець USS Porter (DDG 78) увійшов у акваторію Чорного моря для спільних навчань із партнерами по НАТО. Весь час перебування у акваторії Чорного моря есмінець був під пильним спостереженням російських військових. 

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у коментарі The Washington Post заявив, що ситуацію з безпекою в Азовському морі диктує Росія. Міністр зазначив, що з точки зору безпеки в Азовському морі домінує Росія, і цю перевагу РФ може використати в разі вторгнення в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme