Росія може використати свою перевагу в Азовському морі у разі вторгнення, – Кулеба

Росія контролює безпекову ситуацію в Азовському морі та використовує її як театр бойових дій 
 

Редактор стрічки новин
Росія може використати свою перевагу в А…
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ситуацію з безпекою в Азовському морі диктує Росія.

Про це він сказав у коментарі виданню The Washington Post, передає Depo.ua.

Міністр зазначив, що з точки зору безпеки в Азовському морі домінує Росія.

"У нинішніх обставинах, звичайно, Росія диктує ситуацію в Азові та в основному використовує її як театр військових дій", – сказав Кулеба.

Очільник МЗС також висловив припущення, що Росія може використовувати свою перевагу в Азовському регіоні в разі вторгнення в Україну.

"А у разі війни вони будуть активно використовувати це для чинення тиску на наші південні міста на Азовському узбережжі", – сказав Кулеба.

Нагадаємо, вчора, 9 грудня, у Федеральній службі безпеки Росії повідомили, що корабель ВМС України "Донбас" рухається у бік Керченської протоки. У Штабі ООС назвали таку заяву "фейком", пояснивши, що в жодні "чутливі зони" в Азовському морі корабель не заходив.

Міністр оборони Олексій Резніков відповів, що це лише черговий інформаційний вкид Росії. Глава Міноборони зауважив, що Росія продовжує маніпулювати, називаючи "інцидент" провокацією. Він додав, що корабель "Донбас" є пошуково-рятувальним судном, яке не має зброї на борту.

У посольстві США прокоментували заяви Росії про рух корабля ВМС України "Донбас" біля Керченської протоки 9 грудня. Там заявили, що обмеження у Керченській протоці є черговим проявом агресії Росії проти України, а українські кораблі мають повне право проходити через протоку. 

Також нагадаємо, що раніше секретар РНБО Олексій Данілов поінформував, що біля кордонів України на відстані 200 км знаходяться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Читайте також: Знову "Донбас": Що що це за корабель, який постійно бісить російських окупантів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme