США вивчають варіанти евакуації американців з України у випадку вторгнення Росії, – ЗМІ

ЗМІ повідомляють, що адміністрація президента США Джо Байдена вивчає варіанти потенційної евакуації американців із України у випадку повномасштабного вторгнення Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США вивчають варіанти евакуації американ…
Фото: Pixabay

За даними від джерел з адміністрації, плануванням дій на випадок вторгнення Росії на територію України керує Пентагон.

Про це повідомляє CNN із посиланням на низку власних джерел, пише Depo.ua.

"Досі неясно, чи ухвалив президент Росії Володимир Путін рішення про вторгнення, наголосили американські чиновники. Але він зібрав достатньо сил, техніки та припасів поблизу кордонів України, щоб міг перейти до наступу в найкоротші терміни", – вказали у виданні.

Зазначається, що зараз адміністрація не бачить необхідності влаштовувати евакуацію. Обговорення – є частиною планування на випадок серйозного погіршення безпекової ситуації.

"Наразі Пентагон планує ряд різних сценаріїв на випадок необхідності евакуації, починаючи від меншої евакуації лише неважливих державних службовців США до більшої евакуації з більшою групою американських громадян", – додали у виданні.

При цьому, Державний департамент буде відповідальним за остаточне ухвалення рішення щодо евакуації.

"Проте, офіційні особи наголосили, що будь-яка потенційна евакуація в Україні, швидше за все, не нагадуватиме масованих зусиль США щодо евакуації всіх американських громадян з Афганістану на початку цього року", – зауважили в CNN.

Нагадаємо, за даними української розвідки, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальойонно-тактичних груп.

Американські ЗМІ з посиланням на дані розвідки США повідомили, що Росія для вторгнення в Україну може використати 175 тисяч військових.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme