США заборонили імпорт російського золота

США вирішили заборонити імпорт російського золота, а також запровадили санкції проти десятків російських компаній та фізичних осіб, зокрема проти корпорації "Ростех"

Журналіст відділу новин
США заборонили імпорт російського золота…
США заборонили імпорт російського золота

Про це 28 червня повідомило Міністерство фінансів США, передає Depo.ua.

Так, відтепер у США заборонять ввозити нове російське золото. Втім, це рішення не поширюється на золото, яка наразі вже перебуває за межами рф. Цим рішенням США виконують взяті у межах "Великої сімки" зобов'язання, спрямовані на експортний контроль щодо росії.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США разом із Держдепартаментом визначили 70 нових російських підсанкційних організацій та 29 фізичних осіб. Багато з цих компаній мають вирішальне значення для оборонно-промислової сфери росії.

Під санкції потрапила державна корпорація "Ростех", яка займається розробкою, виробництвом та експортом високотехнологічної промислової продукції цивільного та військового призначення.

"Сьогоднішні дії вражають здатність росії розробляти та розгортати зброю та технології, які використовуються для жорстокої загарбницької війни володимира путіна проти України", — йдеться у повідомленні Мінфіну.

Частину цього санкційного списку розробив Державний департамент США — 45 організацій та 29 фізичних осіб. До цього переліку входять посадовці військових частин рф та федеральної служби безпеки, які достовірно причетні до порушень прав людини або міжнародного гуманітарного права в Україні.

Держдепартамент також вирішив вести візові обмеження щодо посадовців, які, ймовірно, загрожували чи порушили суверенітет, територіальну цілісність або політичну незалежність України. Також це обмеження запровадили щодо понад 500 російських військових та посадовців, причетних до придушення інакомислення.

Напередодні стало відомо, що лідери країн "Великої сімки" домовились розширити санкції проти росії, зокрема ввести обмеження на імпорт російського золота. 

Продаж золота — другий за прибутковістю експорт росії після енергоносіїв. Відтак лідери G7 вирішили ввести обмеження щодо імпорту російського золоту, щоб зменшити участь росії у світовій торгівлі.

Щорічно на росію припадає близько 10% світового видобутку золота, менше з тим, її золоті запаси зросли втричі після анексії Криму у 2014 році. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що внаслідок заборони росія недоотримуватиме 19 мільярдів доларів на рік.

Також у заяві Білого дому йдеться, що лідери "Великої сімки" беруть на себе зобов'язання надавати безстрокову підтримку Україні для захисту від російського вторгнення, як про це раніше повідомляли медіа. Також країни G7 беруть на себе зобов'язання допомогти Україні покрити короткостроковий дефіцит бюджетного фінансування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme