США запровадили нові санкції проти Росії: Під обмеження потрапили Центробанк, Мінфін та суверенний інвестфонд РФ

У Міністерстві фінансів США опублікували новий пакет санкцій проти Росії

Русскій корабель, іді нахуй
Слава Україні! Смерть ворогам!!
США запровадили нові санкції проти Росії…
Колаж: Depo.ua

Обмеження скеровані на центральний банк РФ, Мінфін та суверенний інвестиційний фонд.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Мінфіну США.

"У кооперації з партнерами США запроваджують подальші заходи проти російської фінансової системи у відповідь на війну, яку Росія продовжує вести проти України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що США заборонили росіянам здійснювати операції через Центробанк, Фонду національного багатства або Мінфін Росії. Також санкції заблокували фонд прямих інвестицій, двох дочірніх компаній та генерального директора Кирила Дмитрієва.

"Ми вдалися до таких дій, аби порушити здатність Росії використовувати свої міжнародні резерви для підриву впливу наших санкцій, а також аби не дати Росії отримати доступ до її фонду багатства для використання в її поточній війні проти України", – додали у прес-службі.

Нагадаємо, що США, Британія та ЄС після початку війни Росії проти України запровадили справді "пекельні" санкції проти Росії та її економіки.

22 лютого у санкційному списку США, який оголосив у своєму зверненні Байден, є два російські банки – "Внешэкономбанк" ("ВЭБ") та "Промсвязьбанк".

А сьогодні, 28 лютого, до санкцій Євросоюзу, які зачіпають усі основні галузі тамтешньої економіки та вище політичне керівництво країни-агресора, приєдналася навіть нейтральна Швейцарія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme