Стало відомо, кого допустять до співбесід на посаду голови БЕБ

З'явився список 12 кандидатів, яких допустили до подальших співбесід на посаду директора Бюро економічної безпеки

Журналіст стрічки новин

Зазначимо, що перед цим вони успішно пройшли тестування.

Список оголосили на засіданні Комісії з конкурсу на зайняття посади директора Бюро економічної безпеки 9 серпня. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Telegram-канал нардепа від "Слуги народу" Ольги Василевської.

Варто додати, що після співбесіди та ситуаційних завдань трьох із них подадуть на розгляд прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

12 кандидатів відібрали за підсумками тестування на знання законодавства та на вербально-логічне мислення набрали найбільше балів. Водночас комісія мала обрати сімох кандидатів за рейтинговим балом, а також усіх, чий бал дорівнює результату 7-го кандидата.

Максимальний бал, 8, набрали три кандидати: Ганна Горбенко, Сергій Маштабей та Вадим Мельник. Решта допущених до наступного етапу кандидатів набрали по 7 балів: Василь Горбаль, Раджамі Джан, Олександр Карєєв, Аттіла Ковчі, Сергій Олійник, Роман Осипчук, Сергій Солодченко, Олексій Туровський, Юлія Яцик.

Тепер вони мають перейти до виконання ситуаційних завдань та співбесіди після спецперевірки, передбаченої законом "Про запобігання корупції" та "Про очищення влади".

Співбесіди проводитимуть 13 серпня з 12:00 до 18:30, а відповіді на ситуаційні завдання кандидати подають до 11 серпня.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що екс-секретаря РНБО Олександра Данилюка не допустили до конкурсу на посаду у Бюро економічної безпеки, тому що він не погодив свій диплом зі США відповідно до вимог українського законодавства. Зазначимо, головою конкурсної комісії є Тимофій Милованов, в якого нещодавно була бійка з Данилюком

Пізніше Данилюк заявив, що спробує через суд зупинити конкурс на посаду голови БЕБ.

Читайте також: Бюро економічної безпеки: На кого працюватиме нова спецслужба Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme