У МВФ повідомили, коли переглянуть програму для України

Міжнародний валютний фонд (МВФ) визначився з датою перегляду програми для України

Журналіст стрічки новин
У МВФ повідомили, коли переглянуть прогр…
Фото: Рixabay

Рада директорів МВФ проведе перший перегляд програми stand-by уже через 10 днів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт МВФ.

Згідно з попереднім розкладом офіційних засідань виконавчої ради МВФ, обговорення програми для України відбудеться 22 листопада.

Як відомо, 10 червня 2020 року Рада директорів МВФ погодила нову кредитну програму для України — stand-by на 5 мільярдів доларів і терміном на 1,5 року. Кошти планували перерахувати чотирма траншами. Майже одразу Україна отримала 2,1 мільярда першого траншу.

Два наступні транші мали надійти до кінця 2020 року загальною сумою 3,5 млрд доларів, а четвертий транш — у 2021 році. Але ті два транші перенесли на 2021 рік. Щоб Україна отримувала транші, потрібно виконувати певні вимоги — зокрема продовжити пенсійну, медичну, освітню та антикорупційну реформи.

Минулого разу місія МВФ працювала в Україні з грудня 2020 до лютого 2021 року, але поїхала, так і не погодивши виділення наступних траншів за програмою.

Нагадаємо, у жовтні радник президента розповів, які умови треба виконати Україні, щоб отримати новий транш від МВФ. В першу чергу йдеться про посилення незалежності Національного банку України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme