Стало відомо, коли стартує пенсійна реформа

Міністр фінансів України Сергій Марченко сподівається на початок пенсійної реформи у 2023-2024 роках
 

Журналіст відділу новин
Стало відомо, коли стартує пенсійна рефо…
Фото: Скріншот

Зараз Міністерство фінансів України розробляє відповідні документи та шукає способи запуску пенсійної реформи.

Про це він заявив на 7-му Українському фінансовому форумі групи ICU, інформує Depo.ua.

"Ми на порозі пенсійної реформи. Так вийшло, що ми залучилися до цього процесу. І ми шукаємо способи для запуску пенсійної реформи у 2023-2024 роках", – сказав він.

За його словами, Мінфін бере участь у підготовці пенсійної реформи, оскільки для запуску пенсійної реформи потрібно буде шукати фіскальний простір.

"Це йде мова про накопичувальний або обов'язковий рівень. І тому саме державний бюджет буде ключовим механізмом перерозподілу", – пояснив Марченко.

Він зазначив, що зараз іде активна дискусія, в якому форматі буде запуск пенсійної реформи, але професійне середовище, ринок і суспільство напевно готові до цієї реформи.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2021 року Міністерство соціальної політики представило законопроект про запровадження загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи. Він пропонує зменшити розмір єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та зменшення ставки податку з доходів фізичних осіб.

Документ суттєво розширює охоплення системою пенсійних накопичень людей з незахищених категорій населення. Також він дозволяє українцям обирати авторизований пенсійний фонд, змінювати його, отримувати інформацію про стан свого рахунку та здійснені операції.

Також законопроект пропонує визначити основним видом виплат у системі накопичень довічну виплату у розмірі щонайменше одного прожиткового мінімуму.

3 серпня у Кабміні пояснили, що запровадження накопичувальної пенсії не означає відмову від існуючої солідарної системи.

Читайте також: Накопичувальна пенсійна система: Переваги і ризики реформи від Шмигаля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme