Стало відомо, коли Україна перейде у "жовту" карантинну зону 

У вівторок, 21 вересня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розгляне перехід України із "зеленої" в "жовту"  карантинну зону

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Стало відомо, коли Україна перейде у "жо…
Фото: Рixabay

Комісія визначить, які області потраплять в ту чи іншу карантинну зону.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак на погоджувальній раді ВРУ 20 вересня, передає Depo.ua

"Відсьогодні набуває чинності постанова Кабінету Міністрів з новими карантинними обмеженнями. Завтра буде засідання ТЕБ та НС", – сказав Бабак.

Він також додав, що занепокоєний ситуацією із навчальними закладами в Україні. Адже працювати у "жовтій" карантинній зоні зможуть лише ті садочки та школи, 80% працівників яких отримали хоча б перше щеплення від коронавірусу. 

Бабак підкреслив, що таких закладів зараз в Україні меншість. При цьому він звернувся до спікера ВРУ Дмитра Разумкова із проханням змінити норми документу й дозволити працювати у "жовтій" зоні без першого щеплення хоча б педколективам садочків і вчителям молодших класів.

"Інакше близько 2 млн батьків випадають із економічного процесу", – сказав Бабак.

Нагадаємо, що з 20 вересня в Україні діють нові правила карантину. Вони стосуються роботи кафе, барів, кінотеатрів, готелів, навчальних закладів та руху громадського транспорту. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme