Стало відомо, коли в Україні з'являться COVID-ліки та якою буде ціна

Голова парламентського Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги ти медичного страхування, народний депутат Михайло Радуцький повідомив, коли в Україні з'являться ліки проти коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, коли в Україні з'являться …
Фото: Рixabay

За його словами, в України ліки проти коронавірусу будуть доставлятися в міру того, як вони з'являться у світі. 

Про це Радуцький заявив у інтерв'ю для телеканалу ICTV, передає Depo.ua.

"Лише новітні ліки від коронавірусу будуть з'являтися у світі, їх доставлять в Україну", – наголосив він.

Радуцький також підкреслив, що в країні зараз розробляється варіант фармацевтичного страхування, яке дозволить отримати ліки на стаціонарі безоплатно.

"Страхування буде покривати близько 25-30 тисяч гривень на рік на ті ліки, які не пов'язані із перебуванням у лікарні", – зазначив політик.

Нагадаємо,10 листопада Міністерство охорони здоров'я України дозволило проведення клінічних випробувань двох препаратів проти коронавірусного захворювання в Україні.

Згідно з документом, в Україні будуть проходити випробування китайського препарату "Проксалутамід". Зазначається, що це будуть випробування в межах третьої фази досліджень, спонсором яких виступили США.

Другий препарат – це "COR-101", німецького виробництва. Йдеться про дослідження в межах другої фази випробувань у паралельних групах. 

А на початку листопада в Україні почали випробування таблеток від коронавірусу Pfizer і Merck. Таблетки від коронавірусу Pfizer і Merck тестуватимуть на базі студентської лікарні в Харкові.

Читайте також: Таблетки від коронавірусу: Чи зупинять вони пандемію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme