Стало відомо, що Меркель хоче зробити для України до кінця своєї каденції

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка у 2021 році йде з посади, хоче зробити щось для України до кінця каденції

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, що Меркель хоче зробити дл…
Фото: ЕРА

Так, вона спробує організувати саміт лідерів України, Росії, Франції та Німеччини стосовно врегулювання конфлікту на сході України.

Така зустріч має допомогти у переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це розповіла посол Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен, передає Depo.ua з посиланням на "Радіо НВ"

"Канцлерка чітко сказала під час прес-конференції (за підсумками зустрічі з Володимиром Зеленським 22 серпня), що вона до останнього дня намагається організувати зустріч на вищому рівні, адже ми бачимо, що коли четверо сидять, тиск на Путіна більший, і тоді, можливо, є результат. Меркель хоче організувати зустріч до кінця її каденції", – додала посол.

Попри те, що звільнення заручників Кремля цілком залежить від Путіна, Меркель також на кожній зустрічі намагається його переконати у необхідності такого кроку.

Як відомо, Ангела Меркель цього року завершує своє 16-річне перебування на посаді канцлера Німеччини. Уже 26 вересня у країні пройдуть парламентські вибори і Німеччина отримає нового канцлера.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Україна готова до "нормандської зустрічі" на рівні міністрів. Київ готовий взяти всю організацію саміту на себе.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme