Стало відомо, скільки людей загинули під час стрілянини в аеропорту Кабула

Командир талібів в аеропорту повідомив, що не менше 40 людей загинули під час стрілянини

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, скільки людей загинули під…
Фото: Getty Images

Таліби хочуть зупинити евакуацію, яку забезпечують різні країни. Вони навіть заявили, що іноземні сили нібито відкрили стрілянину в аеропорту Кабула. Водночас, за даними видання Al Arabiya, стрілянину почав таліб. Ісламіст зі зброєю цілився у людей, які намагалися проникнути на територію летовища, щоб покинути країну.

Таліби нав'язують людям думку, що вони докладають всіх зусиль, щоб забезпечити міцний мир, повідомляє Depo.ua із посиланням на TOLOnews.

Відомо, що командир бойовиків сказав людям, щоб їх не обманювали фейкові чутки про поїздки за кордон, і попросив їх уникати прибуття в аеропорт.

"Вони не повинні перебувати на літаках іноземців, від тридцяти до сорока людей були вбиті та поранені в аеропорту, вони повинні були залишатися вдома", – наголосив він.

Зазначається, що в аеропорту люди різного віку, як жінки, так і чоловіки, деякі без паспортів, прагнуть сісти на літак і залишити країну. Велика кількість жінок намагаються втекти з Афганістану, кажучи, що відчайдушна ситуація в країні змушує їх виїхати.

"Подивіться, в якому стані діти, вони спраглі і голодні, хай Аллах знищить Ашрафа Гані (Президент Афганістану, – ред.)", – сказала Нафіса, жителька Кандагара.

Жителька Кабула Рокія сказала, що афганці хочуть миру, зараз має бути мир.

Нагадаємо, в Афганістані таліби заблокували літак із українцями на борту. Щонайменше 90 українських громадян та членів їхніх родин не можуть залишити Кабул. Також тисячі місцевих дні та ночі очікують на літаки на злітних смугах аеропорту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme