В Афганістані таліби заблокували літак із українцями на борту 

Щонайменше 90 українських громадян та членів їхніх родин не можуть залишити Кабул. Також тисячі місцевих дні та ночі очікують на літаки на злітних смугах аеропорту 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Афганістані таліби заблокували літак і…
Фото: Getty Images

Другий літак із українцями на борту виявися заблокованим в аеропорту Афганістану через безлад на летовищі Кабула.

Про це розповіли в прямому ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua

Наші громадяни мали ще кілька днів тому залишити захоплений ісламістами Афганістан і відлетіти до Пакистану. Вже звідти наші співвітчизники змогли б потрапити в київський аеропорт "Бориспіль".

Тим часом депутатка парламенту Афганістану Фарзана Кочай переконана, що зараз в її країні в небезпеці опинилися всі: й уродженці Афганістану, й громадяни інших країн. Зокрема, це стосується, за її словами, й українців.

Водночас українець із Афганістану на правах анонімності повідомив виданню LIGA.net про те, що на військовій базі в Афганістані виявилися заблокованими українці, які працювали за приватним військовим контрактом. Наших співвітчизників там щонайменше 12. 

Зараз вони перебувають під контролем охорони із бойовиків-ісламістів угруповання "Талібан". 

Нагадаємо, станом на зараз уже 120 українців хочуть повернутися з Афганістану, в якому свою владу встановили таліби, в Україну. Переважна більшість українських громадян та членів їхніх сімей – дружин, батьків, дітей – перебувають у столиці захопленого талібами Афганістану, місті Кабул. 

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme