Стало відомо, які препарати є неефективними від COVID-штаму "Омікрон"

Два препарати, які використовують для лікування коронавірусу, визнали неефективними проти штаму "Омікрон"

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, які препарати є неефективн…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Йдеться про препарати від коронавірусу на основі антитіл від Regeneron і Eli Lilly.

Як пише Depo.ua із посиланням на АВС News, про це попередили компанії-виробники ліків.

Медики використовували ці препарати на ранніх стадіях захворювання на коронавірус різних штамів. Вони допомагали запобігати важкому перебігу хвороби та госпіталізації, однак проти "Омікрону" виявилися недієвими. Лікарі вважають, що це через те, що новий штам коронавірусу містить десятки мутацій, що ускладнюють атаку антитіл на вірус.

Виробники препаратів наголошують, що можуть швидко розробити нові ліки для штаму "Омікрон", проте очікується, що вони з'являться не раніше, ніж через кілька місяців.

Водночас наголошується, що є препарат, який чудово справляється з лікуванням цього штаму. Це британський препарат GlaxoSmithKline. Однак він зараз не доступний у багатьох країнах, включно з США. Наступного року планується розширити виробництво і виробити до травня два мільйони доз за контрактами з США, Канадою, Великою Британією, Японією і низкою інших країн.

Нагадаємо, що на початку листопада в Україні почали випробування таблеток від коронавірусу Pfizer і Merck. Таблетки тестуватимуть на базі студентської лікарні в Харкові.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme