У ДБР пояснили, за що вручили підозру Леросу

Нардепу Гео Леросу вручили підозру за хуліганство у стінах парламенту

Журналіст стрічки новин
У ДБР пояснили, за що вручили підозру Ле…
Фото: ДБР

Йдеться, зокрема, про те, що 4 листопада Лерос під час виступу з трибуни "образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ДБР.

Крім того, нардеп тоді показав середній палець президенту Володимиру Зеленському.

"При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував подібні дії навіть після вимкнення мікрофона. Усвідомлюючи, що мова не фіксуватиметься засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі та соціального оточення", – уточнили у бюро.

Його підозрюють у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України). Зазначається, що Лерос зловживав своїми повноваженнями народного депутата, зокрема, правом на виступ під час обговорення кандидатури члена уряду.

"У цих діях депутата чітко простежується мета обранця - створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути увагу засобів масової інформації, суспільства та інших політиків до своєї особи", – додали у ДБР.

Нагадаємо, неофіційний конфлікт між позафракційним народним депутатом Гео Леросом і президентом Володимиром Зеленським триває вже не перший місяць. 28 жовтня Лерос заявив, що йому готують "сфабриковану підозру". За словами нардепа, це зроблять для того, щоб він більше не міг виїжджати за кордон та спілкуватися з іноземними політиками та медіа.

1 листопада Лерос повідомив, що його можуть судити за виголошений раніше у Верховній Раді депутатський запит до президента Зеленського.

Крім того, він зауважив, що знає, що проти нього планують відкрити ще одну справу.

4 листопада Лерос під час виступу в Раді назвав Зеленського "головним зрадником у країні". Після того, як скандальному нардепу вимкнули мікрофон, він показав Зеленському середній палець й залишив трибуну.

Після цього фракція "Слуга народу" звернулась до регламентного комітету Ради з вимогою дати оцінку і винести рішення щодо поведінки Лероса.

5 листопада Леросу вручили три протоколи про корупцію.

10 листопада Лерос заявив, що знайшов під своєю автівкою пристрій для стеження. На думку нардепа, за ним стежить "Офіс "слуги олігархів" – Зеленського – за допомогою ручних спецслужб".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme