Стало відомо, звідки Україна візьме вугілля, щоб пережити зиму 

Найближчим часом у Міненерго очікують 10 законтрактованих човнів із "чорним золотом", які мають забезпечити роботу теплоелектростанцій на зимовий період 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Стало відомо, звідки Україна візьме вугі…
Фото: Рixabay

Україна, зокрема, імпортуватиме вугілля з Казахстану та Польщі. 

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua

Наразі відомо. що 6 із 10 законтрактованих човнів із вугіллям отримає компанія "ДТЕК". Ще 4  – компанія "Центренерго". Вантаж прибуватиме в Україну з листопада 2021 по січень 2022 року. 

До слова, кожен із човнів (а це – судна класу "Панамакс") здатен перевезти на своєму борту 60-75 тис. тонн вугілля.

Щомісяця "Центренерго" буде імпортувати 15-20 тис. тонн "чорного золота" із Польщі. Компанія "ДТЕК" розраховує на 80-90 тис. тонн імпортного польського вугілля.

Крім цього,  із Казахстану у листопаді чекають 30 тис. тонн вугілля на "ДТЕК" і 15 тис. тонн на "Центренерго". Подальші поставки із цього напрямку під питанням через транзит із РФ.

Допис Геруса про імпорт вугілля

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський повідомив, що в Україні не буде відключення електроенергії, оскільки до держави вже прямують кораблі із вугіллям. За його словами, держава не залишить громадян без світла та тепла.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme