Стефанчук назвав умову, за якої Зеленський не піде на другий термін президентства

Спікер українського парламенту Руслан Стефанчук розповів, від чого залежатиме балотування Володимира Зеленського на другий президентський термін

Журналіст стрічки новин
Стефанчук назвав умову, за якої Зеленськ…
Фото: Офіс президента України

За його словами, чинний глава держави вирішуватиме, чи йти у президенти вдруге, дивлячись на те, чи виконає він усю передвиборчу програму.

"Складне питання. Мені здається, що він ухвалить це рішення тільки сам. Якщо все вийде, але він захоче реалізувати щось ще, безумовно, він йтиме", – розповів Стефанчук в інтерв'ю програми "Бацман".

Він додав, якщо у Зеленського щось не вийде, але він бачитиме, що немає мандата довіри, він навряд чи піде.

Спікер вважає, що для Зеленського, як для будь-якого іншого політика, підтримка громадян у цьому питанні буде вирішальним чинником. Він заявив, що Зеленський – це людина, "яка хоче здійснити свою мрію і дуже багато над нею працює".

"У нього є мрія побудувати Україну, за яку не буде соромно", – сказав політик.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Зеленський вперше після виборів президента 2019 року став лідером серед українських політиків, за яких громадяни не проголосують за жодних обставин. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова. Опитування також підтвердило останню тенденцію до зниження електоральної підтримки Зеленського.

Зазначимо, що під час президентських виборів у 2019 році Зеленський заявляв, що йде у президенти лише на один термін.

Проте 20 травня 2021 року Зеленський заявив, що поки рано говорити про те, чи балотуватиметься він вдруге на цю посаду.

24 червня Зеленський підтвердив, нібито поки що не знає, чи балотуватиметься на другий термін.

У серпні Зеленський повідомив, що говорити про можливість його другого терміну на посаді глави держави поки що зарано. Водночас він уточнив, що хоче "деякі речі закінчити".

20 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що політсила проситиме Володимира Зеленського балотуватися на другий президентський термін.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme