Стефанчук вже заговорив про позбавлення Разумкова депутатського мандата: Як це можуть зробити

Очільник Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, як його попередника Дмитра Разумкова можуть позбавити депутатського мандата

Журналіст стрічки новин
Стефанчук вже заговорив про позбавлення…
Скріншот

За його словами, для цього потрібні певні передумови й рішення про це може ухвалити лише партія "Слуга народу", з якою Разумков й зайшов у парламент.

Про це він заявив у понеділок на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів, пише Depo.ua.

Зокрема, у Стефанчука запитали, чи може партія "Слуга народу" позбавити Разумкова мандата за нинішніх обставин.

"Це питання дуже окремого випадку, і мені здається, це рішення приймається тільки з'їздом партії в разі необхідних передумов, якщо вони будуть. Але тут треба враховувати юридичні питання, політичні та морально-етичні", — сказав Стефанчук.

Відомо, що найближчий з'їзд партії "Слуга народу" запланований на другу половину листопада 2021 року.  

Нагадаємо, 7 жовтня під час засідання Верховної Ради 7 жовтня народні депутати 284 голосами відкликали Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради України. За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували.

Пізніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія наголосив, що фракція "слуг" поки не визначилася, чи буде ініціювати складання Дмитром Разумковим мандата народного депутата, але її юристи бачать для цього підстави. Згодом у фракції відмовилися від такого рішення. Там заявили, що це не є правильним, адже Разумков може себе спробувати в роботі звичайного народного депутата чи, можливо, народного депутата, який створить свою групу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme