Стефанчук, якому зооактивісти подарували зірку, вніс до порядку денного Ради законопроект про заборону цирків з тваринами

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вніс до порядку денного парламенту проект закону №5409 щодо вдосконалення законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження у розважальній діяльності

Журналіст відділу новин
Стефанчук, якому зооактивісти подарували…
Фото: UAnimals / Facebook

Розглянути у ВРУ цей законопроект якнайшвидше вимагали низка громадських організацій, робота яких спрямована на захист прав тварин, зокрема, і в цирках.

Про це повідомляє Depo.ua.

Під час погоджувальної ради парламенту в понеділок, 13 грудня, Стефанчук запропонував додати проект закону №5409 до порядку денного Ради. Нардепи відповідну пропозицію підтримали.

Зазначимо, що напередодні зооактивісти подарували спікеру власну зірку.

"Відсьогодні зірка KIC8554094 у сузір'ї Лебідь носить назву Stefanchuk-5409. Таким посланням із космосу ми закликаємо голову Верховної Ради України Руслана Стефанчука нарешті поставити на голосування в прохідній частині законопроект 5409 про заборону цирків із тваринами", – йдеться у дописі громадської організації UAnimals у Facebook.

Зазначається, що UAnimals впродовж багатьох років бореться за заборону цирків із тваринами, але раз за разом руки депутатів, чиновників та інших політиків не доходять до цього питання, мовляв, воно не на часі.

"Кажуть, щоби привернути увагу людини, треба дивувати її та робити красиві вчинки. Саме тому UAnimals назвали на честь нашого очікування від Руслана Стефанчука такого важливого для всієї країни кроку справжню зірку… Питання лише в одному: чи ця зірка буде щасливою й розповідатиме нашим дітям про людину, яка винесла на голосування законопроєкт 5409 і врятувала тварин? Чи нещасливою, яка завжди нагадуватиме світові про рішення голови ВРУ, через яке в Україні продовжать знущатися з тварин задля розваги?" – додали активісти.

Стефанчуку подарували зірку

Дещо згодом у ГО повідомили, що "зоряний заклик" було почуто.

"Ми отримали відповідь від Руслана Стефанчука, який обіцяє вже у понеділок (13 грудня, – ред.) на погоджувальній раді додати законопроект 5409 до порядку денного на наступний тиждень. Також голова ВРУ написав, що буде "намагатись добрими справами відробляти наданий йому кредит довіри", – підсумували зоозахисники.

Стефанчук, якому зооактивісти подарували зірку, обіцяє внести до порядку денного Ради законопроект про заборону цирків з тваринами

Нагадаємо, ще в лютому 2020 року повідомлялося, що українські цирки відмовляться від тварин у шоу до 2021 року.

20 квітня 2021 року стало відомо, що в Україні дійсно можуть заборонити використання тварин у цирку та контактні зоопарки. Відповідний законопроект №5406 отримав підтримку комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції.

Водночас євроінтеграційний комітет пропонував заборону на використання в цирках саме диких тварин або окремих їх видів.

6 липня комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування рекомендував народним депутатам ухвалити проект закону №5409 щодо удосконалення законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження у розважальній діяльності в першому читанні.

Читайте також: Цирки без тварин: У Мінмолодьспорту "збирають" думки українців

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme