Стефанчук проситиме РНБО ввести санкції проти депутатів Думи, які голосували за визнання "Л-ДНР"

Голова українського парламенту Руслан Стефанчук вважає, що визнання Росією "незалежними державами" терористичних "ДНР" і "ЛНР" є її кроком до ескалації
 

Журналіст стрічки новин
Стефанчук проситиме РНБО ввести санкції…
Фото: Слуга народу / Facebook

Він заявив, що необхідно проти тих депутатів Думи, які голосували за визнання "Л-ДНР", накласти санкції. Як член Ради національної безпеки та оборони він буде таке рішення пропонувати для ухвалення РНБО.

Про це Стефанчук повідомив журналістам 16 лютого, пише Depo.ua

"Це не просто акт ескалації. Це продовження акту агресії стосовно України. Тому весь світ і зокрема Україна повинні відповідати адекватно. І одним із кроків могло б стати накладення санкцій на кожного депутата Державної думи, який проголосував за це рішення", – заявив Стефанчук.

Він також додав, що проситиме колег з інших країн розглянути накладення персональних санкцій щодо кожного депутата російської Думи, який проголосував за звернення Путіна щодо визнання терористичних "ДНР" і "ЛНР".

Нагадаємо, що Держдума РФ ухвалила проект постанови КПРФ щодо звернення до Путіна 15 лютого.

Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що звернення до Путіна про визнання Росією "Л-ДНР" є "подарунком Україні". На думку нардепа, на тлі ймовірного визнання Росією "Л-ДНР" Україна отримує "юридичну зачіпку" в межах Мінського процесу. 

Довідка: У січні 2022 року депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас партія Путіна в Держдумі заявила, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано. Аналогічний проект постанови, поданий "єдиноросами", депутати відхилили. Він передбачав попередні консультації щодо визнання "Л-ДНР" із МЗС РФ. Це дозволяло "підвісити" питання на тривалий час.

Згідно з ухваленим більш "жорстким" проектом постанови від комуністів, звернення щодо визнання Росією "Л-ДНР" має бути передане безпосередньо Путіну.

Читайте також: Держдума просить Путіна визнати "Л-ДНР": До чого готуватися Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme