Столтенберг прокоментував позицію НАТО щодо участі у війні в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив про спільну позицію країн-членів Альянсу щодо участі у війні в Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Столтенберг прокоментував позицію НАТО щ…
Фото: Прес-служба НАТО

За його словами, країни НАТО підтримують забезпечення України озброєнням, але прагнуть уникнути прямого залучення Альянсу у війну.

Про це генсек організації заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Союзники є єдиними в тому, що стосується надання підтримки для України, щоб надати їй можливість реалізувати своє право на самооборону. Але союзники також є єдиними в тому, що НАТО не має застосовувати війська на місці подій або у повітряному просторі України. Тому що ми маємо відповідальність щодо забезпечення непоширення цього конфлікту, цієї війни, утримати її від ескалації за межі України. Ми бачимо смерть, руйнування, ми бачимо людські страждання в Україні. Але ситуація лише погіршиться, якщо НАТО здійснить заходи, що призведуть до повномасштабної війни між НАТО та росією", – наголосив Столтенберг.

Генсек НАТО додав, що країни-учасниці Альянсу продовжать постачення до України сучасного обладнання, систем ППО та протитанкової зброї.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Столтенберг звернувся до європейських союзників й закликав країни збільшити оборонні бюджети через вторгнення росії в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme