Столтенберг заявив, що НАТО не виключає довгострокової присутності військових у Східній Європі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не виключає довгострокової присутності своїх військовослужбовців у країнах Східної Європи

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Столтенберг заявив, що НАТО не виключає…
Фото: Прес-служба НАТО

За його словами, ситуація навколо України залишається напруженою, а Росія продовжує нарощувати війська біля кордонів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Ми розглядаємо більш довгострокові коригування нашої позиції, нашої присутності в східній частині Альянсу. Остаточного рішення з цього приводу не ухвалили, але зараз в НАТО йде процес. Якщо Росія дійсно хоче менше НАТО поблизу кордонів, вона отримає зворотне", – наголосив він.

Зазначається, що очільники Міністерств оборони країн-учасниць НАТО має відбутися 16-17 лютого. Саме тоді планується обговорити питання про збільшення військової присутності сил Альянсу в Східній Європі.

Зауважимо, напередодні посол Великої Британії в Естонії Росс Аллен повідомив про перекидання додаткового військового контингенту до країни протягом лютого. За його словами, очільник уряду Британії Борис Джонсон вже оголосив про намір подвоїти британський контингент в Естонії та перекинути додаткову військову техніку до країни.

Нагадаємо, у Пентагоні вирішили привести військових США у стан підвищеної готовності до перекидання в Європу ще наприкінці січня на тлі підвищеного ризику вторгнення Росії в Україну. Водночас у Польщі хочуть, щоб військові США залишилися в країні на постійній основі з ротацією.

4 лютого стало відомо, що військові США почали прибувати до Польщі. Завданням американських військових є матеріально-технічне забезпечення солдатів, які будуть дислоковані в Польщі. США також доставили військову техніку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme