Страх чіпуватися і заборона церкви: Українці розповіли, чому не хочуть вакцинуватися від коронавірусу

З огляду на ситуацію з вакцинацією від коронавірусу в Україні можна поділити людей на три категорії: ті, хто вже отримав щеплення, ті, хто ще не вакцинувався, але планує це зробити у майбутньому, а також ті, хто за жодних умов не проходитиме курс імунізації

Журналіст стрічки новин
Страх чіпуватися і заборона церкви: Укра…
Фото: Depo.ua

Основними причинами, за якими громадяни не вакцинувалися раніше, але сподіваються це зробити незабаром, є зміна думки з критичної до вакцинації, відсутність часу, наявність антитіл, а також відсутність потреби вакцинуватися чи доступності вакцини, якій би респондент довіряв. 

Загалом майже три чверті з тих, хто не вакцинувався раніше, але хоче це зробити нині, позитивно ставляться до ідеї вакцинації як такої, включно зі щепленнями від поліомієліту, правця тощо. Лише 10% серед них заявили, що проти щеплень і не щеплювали б навіть своїх дітей. Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження "Вакцинація та громадяни, Жовтень", проведено компанією: "Нью Імідж Маркетинг Груп" на замовлення Українського інституту майбутнього, пише Depo.ua.

Водночас ті, хто взагалі не планує щепитися від коронавірусу, головною причиною називають недовіру до будь-яких вакцин (48%). Ця мотивація переважає над усіма іншими.

Рідше як причину ці громадяни називають страх мутацій в організмі через вакцинацію та очікування довгострокових досліджень вакцин проти COVID-19.

Через недовіру до вакцин в цілому, третина з цієї категорії громадян також виступає і проти загальної вакцинації населення і ще 10% особисто проти, але щеплював би дітей від поліомієліту, правця, коклюшу тощо.

статистика відповідей опитування

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні жодного летального випадку через вакцинацію від коронавірусу зафіксовано не було. Водночас частота несприятливих подій після імунізації (НППІ) від COVID-19 становить 0,1%.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme