Суд Литви остаточно відмовив Шарію у притулку, – Фейгін

Юрист Марк Фейгін повідомив про рішення Вищого адміністративного суду Литви щодо остаточної відмови проросійському блогеру Анатолію Шарію у наданні статусу політичного біженця

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд Литви остаточно відмовив Шарію у при…
Фото: Facebook Анатолія Шарія

За його словами, у Шарія тепер остаточно немає права вважатися біженцем у Литві.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на коментар Фейгіна для "Укрінформу".

"Хочу наголосити, що поряд з паперами, представленими з цього приводу українською стороною, на це вирішально вплинули документи, надані мною та моїми литовськими адвокатами", – розповів юрист.

Він зазначив, що Шарій понад п'ять років не проживав за литовськими адресами, які вказував у документах. Таким чином, проросійський блогер обдурив владу Литви.

"Тепер, після рішення Вищого адміністративного суду Литви, Шарій не має права перебувати на території ЄС. Отже, питання до Іспанії, де він перебуває. У принципі, міграційна влада країни може виставити його з країни", – наголосив Фейгін.

Зауважимо, 21 серпня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 серпня про введення санкцій проти Шарія та Гужви.

16 жовтня 2020 року народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко поскаржився на Шарія до СБУ. 7 листопада 2020 року стало відомо, що СБУ завела справу на Шарія через посягання на цілісність України. 

Тоді ж Шарій, який нині переховується за кордоном, підтвердив візит співробітників Служби безпеки України до оселі одного з його "активістів" і уточнив, що правоохоронці "вручили повістку у справі про картинку до відео на YouTube". 

16 лютого 2021 року СБУ оголосила підозру проросійському пропагандисту Шарію – його звинуватили у державній зраді.

22 лютого він проігнорував допит у СБУ. Наступну "зустріч" йому призначили на 11:00 25 лютого. Згодом у СБУ прокоментували неявку Шарія на допит. На думку силовиків, це можна трактувати як переховування від слідства.

У відомстві нагадали також, що Шарію було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 "Державна зрада" та ч. 1 ст. 161 "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".

25 лютого стало відомо, що СБУ оголосила Шарія у державний розшук.

31 травня, низка українських ЗМІ повідомила, що Анатолія Шарія 10 травня позбавили статусу біженця у Литві, оголосивши його персоною нон-грата.

Тоді ж у мережі оприлюднили дані банківського рахунку на Росії, за допомогою якого фінансують медіа Шарія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme