Суд на два місяці відсторонив від роботи заступника голови АРМА

Вищий антикорупційний суд продовжив ще на два місяці відсторонення від роботи заступника голови АРМА Володимира Павленка

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Суд на два місяці відсторонив від роботи…
Фото: Рixabay

Таким чином слідчий суддя задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційно прокуратури.

Про це повідомили у прес-службі ВАКС, передає Depo.ua.

Павленка підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

За даними правоохоронців, посадовці АРМА, особи, які здійснюють адвокатську діяльність, та громадянин протягом листопада-грудня 2020 року заволоділи сумою в $400 тисяч.

Беручи до уваги саме цей факт, державний обвинувач і подав клопотання щодо відсторонення від роботи Павленка ще на кілька місяців. Ухвала суду щодо заступника керівника АРМА буде чинною до 22 листопада 2021 року включно.

Зауважимо, що 29 липня керівництво АРМА відсторонили та відправили під домашній арешт за привласнення грошей. Йдеться про т.в.о. Нацагентства, його заступника і начальника управління. Їх відсторонили від посад у зв'язку з підозрою у привласненні 400 тисяч доларів.

Нагадаємо, наприкінці серпня ВАКС передав АРМА 1,5 млрд гривень. Зокрема, йдеться про нерухомість у столиці загальною площею понад п'ять тисяч квадратних метрів, нафтопродуктопровід "Самара-Західний напрямок", майно двох теплоелектроцентралей на Львівщині, 12 річкових барж, одну тисячу поїздів піввагонів, резиденцію "Сухолуччя" та акції компанії "Газтранзит". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme