Суд повернув ЗТМК Фірташа у власність держави: Компанія буде оскаржувати рішення

Центральний апеляційний госпсуд підтвердив рішення першої інстанції про повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату у власність держави

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд повернув ЗТМК Фірташа у власність де…
Фото: ЗТМК

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко наголосив, що повернення ЗТМК у власність держави буде виконане найближчим часом.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Фонду держмайна.

"Остаточне рішення про повернення Запорізького титаномагнієвого комбінату у власність держави дозволить залучити компетентного та чесного інвестора, який перетворить його на потужний промисловий актив завдяки продовженню модернізації та ефективному управлінню", – зауважив Сенниченко.

Своєю чергою у компанії Tolexis Trading Limited, яка до рішення суду мала 49% ЗТМК, вирішили оскаржити рішення суду, повідомляє із посиланням на свої джерела liga.net.

"Прискорене ухвалення рішення та ціла низка процесуальних порушень, які ми побачили, дають нам підстави говорити про політичний тиск на суд. Компанії Tolexis Trading Limited не було надано можливості представити свої інтереси в суді", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, компанія Фірташа зобов'язалась вкласти 110 мільйонів доларів у новостворене товариство. 

Але 2018 року запорізькі суди – спочатку першої інстанції, а потім і апеляційний – винесли рішення щодо повернення ЗТМК у повну державну власність.

Втім, Верховний Суд частково скасував це рішення, відправивши справу на новий розгляд.

Читайте також: Розкуркулення по-американськи: Що можуть забрати в українських олігархів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme