Суд у Хмельницькому дозволив першим двом ув'язненим мобілізуватися до Нацгвардії

Перші ухвали щодо мобілізації засуджених 21 травня оголосив Хмельницький міськрайонний суд

Суд у Хмельницькому дозволив першим двом…
Фото: Pixabay

Про це повідомляє ZN.ua, пише Depo.ua.

Як зазначається, суд розглянув справи чоловіків 24 і 43 років, жителів Хмельниччини, засуджених за крадіжки у жовтні та листопаді 2022 року.

"Кожен із них висловив бажання захищати батьківщину, придатний до військової служби за станом здоров’я і пройшов професійно-психологічний відбір", — пише видання.

Чоловіки служитимуть у Нацгвардії. Упродовж року над ними буде встановлено адміністративний нагляд, який здійснюватимуть командири військової частини. До місця служби чоловіки відправляться за тиждень.

22 травня суд мав розглядати вже 50 відповідних подань.

За інформацією видання, станом на середину травня 2024 року у виправних закладах України відбували покарання понад 27,4 тис. засуджених, серед них 1538 жінок та 51 неповнолітній.

Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який дає дозвіл деяким категоріям увʼязнених мобілізуватися до лав Збройних сил України. Його підписав президент Володимир Зеленський.

Близько 5 тисяч засуджених виступили за ухвалення закону про умовно-дострокове звільнення шляхом укладання контракту на військову службу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme