Суд ухвалив вирок ватажку терористів "ДНР" Пушиліну

Суд заочно ухвалив вирок ватажку незаконно створеної на території Донецької області "республіки" Денису Пушиліну

Журналіст відділу новин
Суд ухвалив вирок ватажку терористів "ДН…
Фото: Pixabay

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, пише Depo.ua.

Ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна звинувачували в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораціонізмі (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КРимінального кодексу України). 

Прокурори в суді довели, що у вересні 2022 року очільник псевдореспубліки скликав та провів позачергове засідання нелегітимної ради "ДНР". На зборах ухвалили так званий закон "Про референдум ДНР з питання входження до складу РФ". 

"Далі ватажок "ДНР" неодноразово наголошував у підконтрольних медіа на необхідності приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до РФ. Тим самим — закликав до захоплення Росією території України. Зрештою, на підставі підписаного "головою" нікчемного акту на тимчасово окупованих територіях під контролем озброєних військових РФ було проведено незаконне "народне волевиявлення", — кажуть в ОГП.

30 вересня 2022 року Пушилін підписав з президентом РФ Володимиром Путіним "договір" про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб’єкта.

Суд визнав Пушиліна винним і призначив максимальне покарання — 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ворожий агент з Миколаївщини отримав вирок суду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme