Суд в Італії остаточно виправдав нацгвардійця Марківа

Верховний касаційний суд Італії повністю та остаточно виправдав воїна Національної гвардії України Віталія Марківа

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд в Італії остаточно виправдав нацгвар…
Фото: Прес-служба МВС

За словами голови Християнського товариства українців в Італії Олеся Городецького, всі позови у справі Марківа відхилені.

Про це Городецький повідомив у своєму Facebook, пише Depo.ua.

"У справі Марківа поставлена крапка. Всі позови відхилені. Рішення Міланського суду залишили в силі. Ура!" – йдеться у повідомленні.

Суд в Італії остаточно виправдав нацгвардійця Марківа

Водночас екс-міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Twitter опублікував відео, у якому наголосив, що виправдання Марківа стало ще однією перемогою України у гібридній війні.

"Щойно Римський суд Prima sezione penale della cassazione Італії відхилив касаційну скаргу на виправдувальний вирок нацгвардійця Марківа! Наш солдат та наша країна визнані непричетними до трагічної гибелі італійського та рос. журналістів! Ще одна перемога України у гібридній війні!" – написав Аваков.

Нагадаємо, у грудні 2020 року на Росії слідство пред'явило військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу обвинувачення у буцімто вбивстві.

Довідка: Старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у тюрмі суворого режиму біля Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років неволі. Він перебував під вартою від дня арешту в Болоньї 30 червня 2017 року.

Віталій Марків народився у містечку Хоростків на Тернопільщині. 2003 році разом з родиною переїхав до Італії, де навчався і згодом отримав громадянство. Повернувся в Україну під час Майдану. 

Солдата, який, окрім українського, має й італійське громадянство, суд присяжних міста Павії визнав причетним до умисного вбивства двох цивільних іноземців на війні біля Слов’янська Донецької області 24 травня 2014 року. Тоді загинули італійський фотокореспондент Андреа Роккеллі і його перекладач, російський дисидент Андрій Миронов. Внаслідок того ж інциденту французький репортер Вільям Руґелон зазнав поранень, згодом він став головним свідком обвинувачення.

29 вересня суд в Італії взявся за апеляцію у справі Марківа. 3 листопада Апеляційний суд Мілана виправдав Марківа, а вже 4 листопада він повернувся в Україну. 

Наразі Марків продовжив свою службу у Нацгвардії України.

Читайте також: Хто такий нацгвардієць Віталій Марків, який повертається в Україну з італійської в'язниці

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme