Суд зобов'язав Лероса спростувати звинувачення на адресу брата Єрмака

Київський апеляційний суд зобов'язав депутата Гео Лероса публічно спростувати звинувачення на адресу брата голови Офісу президента Дениса Єрмака

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Суд зобов'язав Лероса спростувати звинув…
Фото: Скріншот

На записах йшлося про те, що Єрмак торгує державними посадами. Суд визнав цю інформацію неправдивою.

У зв'язку з цим Лероса зобов'язали спростувати поширену інформацію, повідомляє ZN.UA із посиланням на рішення суду, передає Depo.ua.

"Суд визнав недостовірною інформацію, що порочить честь, гідність та ділову репутацію Єрмака Д.Б., поширену на офіційній сторінці народного депутата України Гео Лероса в Fаcebook, а саме: "відеодоказ, як Єрмак через свого брата барижіть державними посадами, впроваджує свою програму в правоохоронні структури і оборонки (привіт з РФ), ну і, звичайно, заробіток на державі", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у квітні Лерос звинуватив Миколу Тищенка у причетності до рекету, вбивств і наркоторгівлі. За словами нардепа, заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко у минулому був членом організованого злочинного угрупування і фігурував у низці кримінальних справ.

Довідка: У березні 2020 року нардеп Гео Лерос, який тоді ще входив до фракції "Слуги народу", оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади. Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура за заявою Лероса розпочала кримінальне провадження.

Андрій Єрмак в свою чергу заявив, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис. У зв'язку з поширенням відео Єрмак мав намір звернутися із заявою до Служби безпеки України та Держбюро розслідувань, щоб з'ясувати, як стався витік цього відео.

Згодом Гео Лерос подав до НАБУ звернення з "плівками", однак згодом ДБР порушило кримінальну справу щодо Лероса. За даними адвокатів Лероса, що після публікації "плівок Єрмака" правоохоронні органи відкрили вже 5 кримінальних проваджень. 

Сам Денис Єрмак заявив, що як громадянин вільний зустрічатися з ким завгодно і обговорювати, що завгодно, і те, що його брат чиновник, не повинне обмежувати його права.

Згодом правоохоронці з'ясували, хто є авторами "плівок" – це Дмитро Штанько та Сергій Шумський. Дмитро Штанько 16 років пропрацював в органах внутрішніх справ, а Сергій Шумський був гласним позаштатним співробітником оперативного управління СБУ. 

Читайте також: Нові "плівки Лероса": Нардеп розповів, як Лещенко з братом Єрмака допомагали Луцькому стати очільником Держгеокадастру

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme