Світ має попередити росію про пропорційну відповідь у разі ядерного удару по ОПУ, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що світ повинен дати зрозуміти росії: у разі ядерного удару по центру ухвалення рішень в Україні буде пропорційна відповідь в рф

Журналіст відділу новин
Світ має попередити росію про пропорційн…
Володимир Зеленський

Про це він сказав в інтерв'ю канадським каналам CTV та CBC, передає Depo.ua.

росія регулярно погрожує застосуванням ядерної зброї, зокрема є заклики про "удар по центрах ухвалення рішень" в Україні. За словами Зеленського, реакція світу на такі погрози повинна бути — незважаючи на те, є Україна членом НАТО чи ні, бо "нікому не дозволено шантажувати, як терорист".

"Якщо звучить меседж, що буде удар по центру ухвалення рішень, то відповідь світу має бути такою: дивись, якщо ти вдариш по Банковій, то буде удар там, де ти перебуваєш. Удар по тому, хто дає завдання вбивати людей", — наголосив Зеленський.

Він підкреслює, що таке попередження не є шантажем: "Це як певна людина, що вбиває чи грабує на вулиці іншу людину. Перед тим, як пограбувати чи вбити, вона знає, що сяде в тюрму, тому що винна".

Також Зеленський сказав, що можна довго говорити про гуманізм, але Україна живе "з таким сусідом, який окрім сили нічого не розуміє".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme