Світло з Баку: Азербайджанці допомагають українцям долати енергокризу

Азербайджан виходить на позиції одного з найбільших стратегічних партнерів України у відновленні енергосистеми. Країна надсилає до нас генератори та електротрансформатори, збирає кошти на допомогу для українців, що залишилися без світла та рухається в напрямку звільнення власних територій від сепаратистів підбурюваних росіянами в Карабаху

Журналіст відділу новин
Світло з Баку: Азербайджанці допомагають…

Про це під час єдиного телемарафону повідомляє канал Рада.

 

Про підтримку з боку міжнародних партнерів в час боротьби з енергетичною кризою розповів політичний експерт Ігор Чаленко. За його словами, українські енергетики щодня стають все більш ефективними в боротьбі з наслідками ракетних обстрілів та атак росії на інфраструктурні об’єкти держави.

 

"Ми пережили вже 9 таких атак. Навколо нас консолідується "енергетичний Рамштайн", і щоразу росіяни досягатимуть все менших і менших результатів", - пояснює він.

 

Експерт певен, що одним із найважливіших партнерів для нас сьогодні є Азербайджан, з яким у росії складні відносини.

 

"На рівні держави Азербайджан нам передав 122 генератори та 40 трансформаторів, - пояснює експерт. - А лише один Telegram-канал AZfront зібрав майже $40 000. На ці гроші команда закупила 15 потужних генераторів та оплатила їх доставку в Україну. Нині вони вже передані на Харківщину. Лише один такий генератор живить три вулиці селища Слатине, котре дуже постраждало від російських обстрілів. Ми розуміємо, що атаки рашистів просто неефективні".

 

За словами Чаленка, азербайджанці передають нам не лише матеріальну, але і моральну підтримку. Йдеться про відео, котре стало ледь не вірусним в Telegram-каналах, де діти Азербайджану, що долучилися до гуманітарної допомоги Україні, записали звернення до маленьких українців.

 

"Нехай ці генератори та наші теплі побажання світу зігріють вас! Миру та новорічного тепла!" - бажають українцям азербайджанські діти.

 

"Дуже приємно бачити такі громадські ініціативи. Такі акції можуть бути такими ж важливими як матеріальна підтримка", - каже Чаленко.

 

Також експерт пояснює, що Азербайджан іде спільним фронтом з Україною, адже багато років страждає від агресії росії, котра підбурює вірменських сепаратистів.

Навіть мирну акцію азербайджанських екоактивістів проти видобутку золота в місті Шуша нині намагаються використати проти самого Азербайджану. Сепаратисти штучно створюють гуманітарну кризу та дефіцит продовольства заради того, щоб звинуватити Баку в агресії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme