Світовий банк дає $100 млн на вищу освіту в Україні та стипендії студентам

Світовий банк та уряд України схвалили рішення щодо екстреної допомоги в галузі вищої освіти на $100 млн

Журналіст відділу новин
Світовий банк дає $100 млн на вищу освіт…
Фото: Depo.ua

Це дозволить виплачувати академічні стипендії для 172 тис. студентів, а також соціальні стипендії для 50 тис. студентів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу банку.

Зазначається, що завдяки новому компоненту спільного проекту Міністерства освіти та Світового банку "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів" надається фінансування у розмірі майже доларів 100 млн для відшкодування бюджетної програми уряду в секторі вищої освіти.

У Світовому банку нагадали, що російське вторгнення в Україну принесло невимовні страждання в українські сім'ї, і багато родин не можуть підтримувати освіту своїх дітей.

"Ці стипендіальні програми допоможуть студентам забезпечити свої основні потреби та послуги, зрештою сприятимуть продовженню освітнього процесу та покращенню результатів навчання", – наголосив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Арупап Банерджі.

Нагадаємо, у січні в Україні збільшили кількість студентів, які зможуть отримувати стипендії.

Довідка: Минулого тижня Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила пакет фінансування для України під назвою "Фінансування на відновлення в умовах надзвичайної економічної ситуації в Україні", або "ВІЛЬНА Україна".

На сьогодні мобілізована банком фінансова підтримка досягла 1,025 мільярда доларів.

Вона допомагає уряду надавати критично важливі послуги українським громадянам, зокрема, заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення.

Це фінансування є частиною пакету допомоги України, який найближчими місяцями становитиме 3 млрд доларів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme