UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Світовий банк виділить Афганістану майже $300 млн: На що підуть кошти

Світовий банк повідомив про виділення Афганістану гуманітарної допомоги розміром 280 мільйонів доларів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Світовий банк виділить Афганістану майже…
Фото: Рixabay

Йдеться про кошти із замороженого цільового кошту, які мають допомогти подолати гуманітарну кризу в країні.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", передає Depo.ua 

Зазначається, що кошти будуть перераховані до кінця року з Трастового фонду відновлення Афганістану до двох програм ООН. Зокрема, Всесвітня продовольча програма отримає 180 мільйонів доларів на розширення операцій з продовольчої безпеки та харчування, а ЮНІСЕФ – 100 мільйонів доларів на надання основних медичних послуг.

"Це рішення є першим кроком до перепрофілювання коштів у портфелі ARTF для надання гуманітарної допомоги народу Афганістану в цей критичний час", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що гуманітарна допомога має дозволити надати населенню Афганістану основні медичні послуги та вакцинувати 1 мільйон людей. Окрім цього передбачається можливість допомогти з харчуванням майже 840 000 матерів і дітей.

Нагадаємо, раніше в ООН спрогнозували, що мільйони людей можуть загинути, якщо не будуть вжиті термінові заходи для порятунку 22,8 мільйона афганців, що вже близькі до голодної смерті. Серед них — майже мільйон дітей.

Довідка: 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня бойовики руху "Талібан" заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер.

Читайте також: Війна на два фронти: Чому талібам не вдається встановити мир в Афганістані

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme