В Афганістані люди через голод почали продавати дітей

У Афганістані після захоплення країни талібами склалася настільки критична ситуація, що люди змушені продавати власних дітей, аби вижити

Журналіст стрічки новин
В Афганістані люди через голод почали пр…
Фото: Рixabay

Так, сім’я з околиць афганського міста Герат розповіла, що продала власну дочку за 500 доларів.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Mirror.

Купив дівчинку сусід сім'ї. За його словами, як тільки дитина підросте, її видадуть заміж за його сина. Однак батьки пророкують своїй дочці жахливе майбутнє.

Поки що сім'я отримала лише половину ціни за дівчинку, решту їй мають віддати за кілька місяців, коли "покупець" забиратиме дитину до себе. До того часу дівчинка вже має ходити.

"Мої інші діти вмирають з голоду, тому нам довелося продати найменшу дочку, — розповіла мати дівчинки. — Як мені не побиватись? Вона ж моя дитина".

Відомо, що раніше глава сім'ї збирав місцеве сміття, але зараз така робота є неприбутковою.

"Ми голодуємо. Зараз у нас вдома немає ні борошна, ні олії. У нас просто нічого немає", — розповів чоловік.

Нагадаємо, раніше в ООН спрогнозували, що мільйони людей можуть загинути, якщо не будуть вжиті термінові заходи для порятунку 22,8 мільйона афганців, що вже близькі до голодної смерті. Серед них — майже мільйон дітей.

Сьогодні афганці страждають від глобального блокування сторонньої допомоги через раптове виведення західних військ з Кабула. Крім того, жорстоке захоплення "Талібаном" територій Афганістану призвело до того, що міжнародна спільнота не визнає нового уряду, а як наслідок — мільйони афганців залишаються без їжі й продовольчих товарів.

Довідка: 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня бойовики руху "Талібан" заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер.

Читайте також: Війна на два фронти: Чому талібам не вдається встановити мир в Афганістані

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme