"Талібан" заборонив будь-які акції протесту в Афганістані

"Талібан" заборонив будь-які акції протесту в Афганістані

Журналіст відділу новин
"Талібан" заборонив будь-які акції проте…
Фото: Getty Images

Ісламському Еміраті Афганістан влада заборонила будь-які акції протесту на невизначений термін.

У "Талібані" заявили, що ця заборона триватиме до того моменту, поки не буде оновлене відповідне законодавство, передає Depo.ua із посиланням на Afghanistan Times

Також акції протесту, зазначила нова афганська влада,  мають поважатися самим талібами і народом.

Нагадаємо, 7 вересня в афганському місті Герат під час розгону мітингу бойовики радикального руху "Талібан" застрелили двох людей.

Додамо, що дещо раніше стало відомо, що у столиці Афганістану, Кабулі також відбувся мітинг проти влади "Талібану". Коли мітингарі відмовилися припинити акцію, бойовики почали стріляти у повітря, бити людей палицями та відбирати техніку у місцевих журналістів.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня представник руху "Талібан" заявив, що в Афганістані жінки зможуть працювати та отримувати освіту, якщо будуть у хіджабі. У той же день таліби застосували сльозогінний газ проти учасниць акції протесту у Кабулі, які вимагали рівних прав з чоловіками. 

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme