В Афганістані таліби розігнали протест: Стріляли та били мітингарів палицями (ВІДЕО)

У столиці Афганістану, Кабулі, бойовики радикального руху "Талібан" розігнали мітингарів стріляниною та палицями

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Афганістані таліби розігнали протест:…
Скріншот

Акція протесту почалася сьогодні, 7 вересня, біля посольства Пакистану в Кабулі. Мітингарі вийшли проти влади "Талібану" в країні.

У відповідь бойовики відкрили стрілянину та почали бити людей палицями. Окрім цього, таліби затримали місцевих журналістів, повідомляє Depo.ua із посиланням на AP News.

Зазначається, що бойовики спочатку дозволили провести акцію. Приблизно 500 мітингарів змогли пройтися декілька кілометрів вулицями Кабула. Після цього таліби наказали людям розійтися.

Коли мітингарі відмовилися припинити акцію, бойовики почали стріляти у повітря, бити людей палицями та відбирати техніку у місцевих журналістів.

"Вони мене поклали обличчям на землю і змусили вибачитися за висвітлення акції протесту", – повідомив виданню один з затриманих журналістів.

У соціальних мережах очевидці публікують відео з місця події, на яких чутно стрілянину. Також можна побачити, як перелякані мітингарі тікають від бойовиків.

Нагадаємо, раніше бойовики радикального руху "Талібан" застосували сльозогінний газ проти учасниць акції протесту у Кабулі 4 вересня, які вимагали рівних прав з чоловіками. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme