"Талібан" заборонив своїм бойовикам робити селфі та носити довгі зачіски

Бойовики радикального руху "Талібан", які захопили владу в Афганістані, заборонили чоловікам робити селфі та носити довгі зачіски

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Талібан" заборонив своїм бойовикам роби…
Фото: Getty Images

На думку лідерів руху, таким чином чоловіки слідують західній моді, що властиво лише "воєначальникам та бандитам" Заходу.

Таке рішення прийняли після нещодавньої заборони на гоління бороди, повідомляє Depo.ua із посиланням на The Wall Street Journal.

Міністр оборони Мавлаві Якуб вважає, що публікація селфі у соціальних мережах шкодить статусу бійців "Талібану" та може розсекретити їхнє місцезнаходження.

"Займайтеся поставленими вам завданнями. Ви завдаєте шкоди статусу, здобутому кров'ю наших мучеників", – йдеться у розпорядженні Якуба.

Окрім селфі, таліби заборонили швидке водіння автомобілем, носіння довгих зачісок та білик кросівок.

"Це поведінка воєначальників і бандитів маріонеткового режиму. Якщо ми продовжимо вести себе так, не дай Бог, ми позбудемося нашої ісламської системи", – попередив міністр.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня бойовики руху "Талібан" заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme