Таліби в Афганістані заборонили жінкам зніматися у серіалах, а чоловікам – оголюватись перед камерою

В Афганістані таліби ввели нові правила для телеканалів
 

Журналіст стрічки новин
Таліби в Афганістані заборонили жінкам з…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Так, афганським жінкам заборонили зніматися у драмах. Також тепер заборонено фільми, які вважаються такими, що суперечать принципам шаріату або ісламського права та афганським цінностям. Згідно з новими правилами, журналістки та ведучі повинні з'являтися на екрані в хустках.

Також заборонено знімання чоловіків, що оголюють інтимні частини тіла. Заборонені комедійні та розважальні шоу, які ображають релігію або можуть вважатися образливими для афганців, передає Depo.ua із посиланням на BBC.

Таліби наполягають й на тому, щоб на телебаченні не транслювалися іноземні фільми, що пропагують іноземні культурні цінності.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що бойовики радикального руху "Талібан" сказали працівницям міської адміністрації Кабула залишатися вдома та не виходити на роботу. На роботу дозволили вийти лише тим жінкам, яких не вдалося замінити чоловіками.

Відомо також, що таліби відмовилися брати жінок до свого уряду в Афганістані, пояснивши, що "задача" жінки полягає в тому, щоб народжувати дітей та давати їм освіту.

Читайте також: Вільна преса, права жінок та опоненти при владі: Чи дотримується Талібан своїх обіцянок

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme