Таліби запросили Меркель в Афганістан

Представники радикального руху "Талібан", які захопили владу в Афганістані, розраховують, що канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідає країну

Журналіст стрічки новин
Таліби запросили Меркель в Афганістан…
Фото: ЕРА

Вони запевняють, що на неї в Афганістані очікує теплий прийом, а "Талібан" хоче заручитися підтримкою Німеччини.

Як пише Depo.ua, про це повідомив речник талібів Забіулла Муджахід в інтерв'ю виданню Bild.

За словами Муджахіда, історично Афганістан та Німеччина мали "хороші дипломатичні та ділові відносини". Він додав, що "Талібан" має намір відновити ту "дружню атмосферу, яка була в афганців та німців у минулому". До того ж, каже Муджахід, майбутній уряд Афганістану буде заснований на дружніх відносинах з Німеччиною.

Він наголосив, що таліби мали розмову з представниками Німеччини, а їхній представник нібито приїжджав до офісу "Талібану" в Досі.

"Я впевнений, що вони направили наші повідомлення пані Меркель. Ми хочемо, щоб тут, в Афганістані, було потужне і повністю безпечне середовище, яка буде прийняте всіма країнами світу, і в яке повірять світові лідери. Вони повинні приїхати та відвідати нашу країну, і там обов'язково буде особливе місце для Ангели Меркель. Ми дійсно будемо вітати її", – заявив він.

Муджахід додав, що таліби прагнуть визнання свого уряду на офіційному рівні всіма країнами світу, і особливо – Німеччиною.

"Ми хочемо, щоб наші дипломатичні відносини були відновлені найкращим чином. Коли є хороші дипломатичні відносини, є також автентичність і надійність. Для цього нам дійсно необхідно підтримувати зв'язок з урядом Німеччини, і ми б запросили канцлера Меркель з візитом до Афганістану. Водночас ми хотіли б відвідати Німеччину. Все це можливо при хороших дипломатичних відносинах", – зауважив він.

Нагадаємо, раніше Меркель повідомила, що Німеччина хоче домовитися з бойовиками радикального руху "Талібан" про продовження евакуації людей з Афганістану. Зазначається, що Захід готовий співпрацювати з новим урядом "Талібану" в Кабулі, але ісламістська група повинна поважати права людини, зокрема права жінок, і не дозволяти Афганістану стати базою для тероризму.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула почали масово залишати захоплене "Талібаном" місто. Евакуювали з нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme