Телеканал Шуфрича на YouTube заблокували вдруге за два тижні

Youtube-канал "Першого незалежного" знову заблокували

Михайло Хомченко

Медіаплатформа YouTube вчергове заблокувала канал проросійського "Першого незалежного", який належить нардепу від ОПЗЖ Нестору Шуфричу.

Трансляція каналу відбувалася за цим посиланням, передає Depo.ua.

Зараз на його місці – напис: "Це відео більше не доступне, оскільки пов'язаний із ним обліковий запис YouTube видалено".

Втім, "Перший національний" уже створив собі новий канал на YouTube і продовжив трансляцію, "замаскувавшись" під назву ПНК. Усі відео на цьому YouTube -каналі залиті сьогодні, 16 лютого.

Нагадаємо, попереднє блокування Youtube-каналу "Першого незалежного" (а також іншого проросійського телепроекту UkrLive) мав місце 4 лютого.

Додамо, що 28 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію санкцій РНБО терміном на 5 років щодо компаній-власників каналів "Перший незалежний" та UkrLive, які пов'язані з депутатами "Опозиційної платформи — За життя". Обмеження передбачають блокування активів, заборону користування радіочастотним ресурсом, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

Народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич, який володіє каналом UkrLive, заявив тоді, що це рішення "спрямоване на встановлення цензури в Україні", а самі телеканали не порушили жодного закону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua