YouTube заблокував канали Ukrlive та "Перший незалежний" Шуфрича і Медведчука

YouTube заблокував канали "Перший незалежний" та UkrLive, які пов'язані з депутатами від проросійської "Опозиційної платформи – За життя"

Редактор стрічки новин
YouTube заблокував канали Ukrlive та "Пе…
Фото: Нестор Шуфрич/Facebook

Станом на ранок 4 лютого ці канали, проти яких Рада нацбезпеки та оборони України раніше ввела санкції, на YouTube недоступні. Обидва канали було створено журналістами заблокованих ще рік тому ZIK, "112 Україна" та NewsOne.

Як зазначає платформа, їх заблокували через "порушення правил спільноти YouTube", передає Depo.ua.

У своїй спільній заяві "Перший незалежний" та UkrLive повідомили, що змінили акаунти на YouTube і продовжують мовити, а блокування назвали "актом цензури з боку американської компанії".

"Ми продовжимо свою роботу. Ми не зупинимося. Ми відчуваємо за собою підтримку мільйонів громадян України, які хочуть жити в країні, де у людей є право на вибір, який канал дивитися", — йдеться у їхній заяві.

Наразі у YouTube доступні нові акаунти "Перший незалежний" та UkrLive, які були створені нещодавно та мають невелику кількість підписників.  

Про закриття телеканалів також повідомила ведуча Діана Панченко на своїй сторінці у Facebook.

"Канали UkrLive і Перший Незалежний в ютуб заблоковані. Нема слів", – написала вона.

Діана Панченко допис про блокування каналів Медведчука

Нагадаємо, 28 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію санкцій РНБО терміном на 5 років щодо компаній-власників каналів "Перший незалежний" та UkrLive, які пов'язані з депутатами "Опозиційної платформи — За життя". Обмеження передбачають блокування активів, заборону користування радіочастотним ресурсом, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

Народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич, який володіє каналом UkrLive, заявив тоді, що це рішення "спрямоване на встановлення цензури в Україні", а самі телеканали не порушили жодного закону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme