Тепер офіційно: 23 вересня Україна переходить у "жовту" зону карантину

Сьогодні, 21 вересня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головування прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Тепер офіційно: 23 вересня Україна перех…
Фото: Рixabay

До засідання долучилися також голови обласних державних адміністрацій і міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Урядовий портал".

Зазначається, що Держкомісія в межах засідання:

  • заслухала доповідь Ляшка щодо поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19;

  • розглянула питання впровадження в усіх регіонах країни "жовтого" рівня епідемічної небезпеки.

Що вирішила Державна комісія ТЕБ та НС за результатами засідання:

1. Встановити з 00 год 00 хвилин 23 вересня 2021 р. "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України.

2. Застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки.

3. Головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Шмигаль наголосив, що епідемічна ситуація в країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави – захистити життя та здоров’я людей.

Крім того, він зауважив, що нині найефективнішим способом протидії COVID-19 є вакцинація, тому держава забезпечила можливість будь-кому щепитися безкоштовно.

Шмигаль нагадав, що раніше змінами до постанови уряду було пом’якшено обмежувальні заходи й дозволено працювати закладам господарювання та освіти навіть у "червоній" зоні, але за певних умов.

"Обмеження "жовтої" та "червоної" зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни", – пояснив прем’єр-міністр.

 

У межах засідання було також порушено питання охоплення населення вакцинацією, зокрема вчителів та працівників закладів освіти. Шмигаль зауважив, що в порівнянні з минулим роком захворюваність на COVID-19 серед дітей зростає.

Що доручили головам обласних та міста Києва державних адміністрацій:

1. Вжити заходів до можливості залучення до процесу вакцинації, у тому числі, вчителів та працівників закладів освіти можливостей існуючих пунктів щеплень у закладах освіти.

2. Вжити заходів до забезпечення можливості та організації вакцинації у тому числі вчителів та працівників закладів освіти за допомогою виїзних мобільних вакцинальних сесій у разі відсутності в закладах освіти постійних пунктів щеплень.

3. Вжити заходів до інформування та проактивного запрошення до вакцинації не лише вчителів та працівників закладів освіти, а також їхніх родичів та родичів здобувачів освіти до існуючих пунктів щеплень у закладах освіти та під час роботи виїзних мобільних вакцинальних сесій.

 

Нагадаємо, 20 вересня Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину в Україні до 31 грудня.

Станом на ранок 21 вересня в Україні рівень захворюваності на коронавірус перевищений у 22 областях, а також у місті Київ.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

 

З 20 вересня в Україні діють нові правила карантину: Що і для кого заборонено

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme