Tesla відкриє доступ до своїх зарядок всім електрокарам: Деталі

Компанія Tesla хоче допустити сторонні електрокари до своєї глобальної мережі швидких зарядних станцій, яка налічує 25 тисяч постів по всьому світу

Журналіст стрічки новин
Tesla відкриє доступ до своїх зарядок вс…
Фото: Рixabay

Нідерланди першими отримають таку можливість. Якщо експеримент виявиться вдалим, програму запустять й в інших країнах.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Car and Driver.

Під час першого етапу використання зарядних станцій Tesla всіма електромобілями, компанія перевірить, чи виникнуть проблеми, пов'язані з перевантаженнями зарядних станцій.

Головні умови для запуску такого проекту в інших країнах:

  • обладнання буде витримувати;

  •  власники Tesla не будуть простоювати у великих чергах.

Експеримент вирішили провести у Нідерландах, оскільки країна лідирує в Європі за кількістю зарядних станцій на душу населення –  тут майже 75 тисяч терміналів. Зазначимо, що це майже третина зарядок від загальної кількості електрозарядок в ЄС.

За логікою компанії, навантаження на Supercharger в цій країні повинні бути найскромнішими. Якщо вже й в Нідерландах обладнання не буде витримувати, то відкривати вільний доступ до зарядок зарядки в інших країнах буде поганою ідеєю.

Взяти участь у пілотному проекті зможуть лише ті власники електрокарів, які на законній підставі проживають в Нідерландах. Водіїв зобов'яжуть завантажити додаток для смартфонів, створити свій обліковий запис і вибрати зручний спосіб оплати.

Таким особам також необхідно буде повідомити додатку, який саме зарядний кабель вони використовують.

Нагадаємо, минулого тижня повідомлялося, що Ілон Маск готовий продати акції Tesla, якщо це справді зупинить голод у світі. Йдеться про $5 млрд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme