Ткаченко розповів, скільки грошей треба на відновлення костелу Святого Миколая

Мінкульт спільно із Держмистецтв уже розробили план відновлення костелу Святого Миколая, оприлюднивши загальний кошторис процесу

Журналіст відділу новин
Ткаченко розповів, скільки грошей треба…
Фото: Telegram Олександра Ткаченка

" За попередньою оцінкою фахівців – на відновлення (згорілого костелу Святого Миколая – ред.) знадобиться від 75 млн грн", – заявив міністр культури Олександр Ткаченко.

На цей момент зібрано уже 5,84 млн грн, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку міністра.

Крім того, про майбутні пожертви загальною сумою 20 млн було публічно заявлено представниками українського бізнесу.

Ткаченко зазначив, що усі роботи з відновлення костелу будуть поділена на три етапи:

- термінові протиаварійні роботи;

- відновлення органу. Міністр зазначив: "Для того, щоб не було непорозумінь зазначу, що його відновлення буде не з фінансування, на які наразі збираються благодійні внески";

- реставраційний ремонт фасаду костела.

Нагадаємо, пізно увечері 3 вересня у Києві сталася пожежа у костелі Святого Миколая. Займання сталося між першим та другим поверхами будівлі під час репетиції. Пожежі присвоїли другий ранг. За кілька годин пожежу локалізували, станом на 23:00 відкритого вогню в костелі уже не було.

Єпископ Київсько - Житомирської дієцезія РКЦ в Україні Віталій Кривицький розповів про наслідки пожежі у костелі Святого Миколая у Києві. 

Міністр культури Олександр Ткаченко зазначив, що триматиме розслідування ситуації під особистим контролем.

Основною версією пожежі в київському костелі Святого Миколая наразі є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу. 

До речі, директор Дніпропетровського будинку органної музики Антон Чернета заявив, що на відновлення органу піде до 1,5 млн євро.

Зазначимо, що це не перша пожежа у костелі. 25 жовтня 2012 року у будівлі з невідомих причин загорілися вхідні двері. Внаслідок цього була знищена частина костелу. Тоді вогнеборцям вдалося врятувати історичну будівлю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme